İstanbul İftar Çadırları Nerede

0

İstanbul İftar Çadırları Nerede 2018

İstanbul iftar çadırı kurulan yerler neresidir? Hangi bölgelerde iftar çadırları kuruldu bu soruların cevaplarını yazımızdan kolay şekilde bulabileceksiniz. İftar çadırları ve iftar çadırında yenilen yemeklerin anlamı ve önemi her zaman çok büyüktür. Sizler de iftar çadırında yemek yiyerek, yüzlerce kişi ile aynı anda orucunuzu açmak isteyebilirsiniz. İşte böyle durumlarda iftar çadırlarının hangi alanlarda kurulduğu büyük önem taşımaktadır. Sayfamızdan İstanbul iftar çadırları nerede olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

İstanbul büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen ve ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği verilecek olan iftar çadırları hemen hemen tüm ilçelerde kuruldu. Her gün yüz binlerce kişiye iftar yemeği verecek olan bu özel çadırlarda sizler de iftarınızı açarak Ramazanın anlam ve önemine uygun şekilde manevi yönünüzü geliştirebilirsiniz.

İstanbul İftar Çadırı Kurulan Yerler

Adalar,
Arnavutköy,
Ataşehir,
Avcılar,
Bağcılar,
Bahçelievler,
Bakırköy,
Başakşehir,
Bayrampaşa,
Beşiktaş,
Beylikdüzü,
Beyoğlu,
Büyükçekmece,
Beykoz,
Çatalca,
Çekmeköy,
Esenler,
Esenyurt,
Eyüp,
Fatih,
Gaziosmanpaşa,
Güngören,
Kadıköy,
Kağıthane,
Kartal,
Küçükçekmece,
Maltepe,
Pendik,
Sancaktepe,
Sarıyer,
Silivri,
Sultanbeyli,
Sultangazi,
Şile,
Şişli,
Tuzla,
Ümraniye,
Üsküdar,
Zeytinburnu.

İstanbul’un en önemli ilçeleri bu yıl yine her zamanki olduğu gibi büyük bir organizasyon ile pek çok ilçede iftar yemeği verecek. Farklı bölgelerde kurulacak olan iftar çadırları ile binlerce kişi iftarını açacak.

Ramazan ayının anlam ve önemine uygun şekilde hizmet edecek olan iftar çadırları ile pek çok kişi iftarını kolay şekilde açabilecek. İftar açmanın yanı sıra ramazanın o önemli ruhunu iftar çadırlarında kolaylıkla hissederek, zengin fakir ayrımı olmaksızın herkes ramazanın anlamına uygun şekilde iftarını kolay şekilde açabilecek. Böylece gerçek anlamda Ramazan ruhu ortaya çıkarak farklı kültürel etkileşimler ortaya çıkarılacak ve Ramazan ayının dayanışma ve birlik ruhu yeniden canlanacak.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı

Ramazan ayları Türk kültüründe büyük öneme sahiptir. Ramazan ayı boyunca özel bir takım ritüeller vardır, tüm ramazan ayında bunlar uygulanır. Bunlara örnek vermek gerekirse, günümüzde artık pek çok insanın gerek duymadığı ancak eskiden öneminin fazla olduğu ramazan davulcusu, sadece bir gelenek haline geldiği için yapılmaktadır. Ramazan ayı boyunca sokaklarda ramazan davulcusunu görmek, mani okuyan davulculara rastlamak pekala mümkündür.

Ramazan ayının bir diğer geleneklerinden birisi de iftar çadırları. Her yıl pek çok şehirde kent merkezlerine kurulan iftar çadırları ile vatandaşlar birlik ve dayanışma ruhunu canlandırmaktadır. Bu yüzden kültürümüzde ramazan ayı ve ramazan ayında uygulanan bir takım adetlerin önemi de kültürümüzün devamlılığı adına önemlidir. İftar sofraları, ramazana özel pideler, tatlılar ve daha pek çok özel yemekler ramazan sofralarının vazgeçilmezidir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here