Mekatronik mühendisliği taban puanları her yıl en çok değişkenlik gösteren bölümlerden biri haline gelmeye başladı. Bölümün popülerliği içerisinde hem Makina Mühendisliği hem de Elektrik-Elektronik ve Elektronik Haberleşme Mühendisliği Barındırmasından dolayı oldukça arttı.
Öğrenciler bölümleri seçene kadar zorluklarıyla pek ilgilenmiyorlar. Bölüme yerleştikten sonra da, zorluğundan ve hocaların acımasızlığından yakınıyorlar. Mekatronik Mühendisi olmak için gerekenler oldukça fazla. Okuldan mezun olana kadar yoğun ders programı ve stresten saçlarınızın dökülmemesi için dua edebilirsiniz.
Bir Mekatronik Mühendisinin Görevleri saymakla bitmeyecek kadar çoktur, örneğin bir fabrikada herhangi bir otomatik bant ile ilgili hem elektrik hem mekanik bilgiye sahiptirler. Mekatronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar sorusunun net cevabı bu nedenle yoktur. Yaklaşık 3.000 TL ile 30.000 TL arasında ve belki daha fazla maaş alabilirler. Bu tamamen Mekatronik Mühendisliği mezuniyetinden sonra PLC ve Pnomatik konularına ne kadar hakim olduğu ve çalıştığı sektörde yeralan robotlara ne kadar hakim olduğu ile alakalıdır. Örneğin saatte 50 ton dondurma paketleyen bir tesiste herhangi bir makina bozulur ve dondurma yapım makinası arızalanırsa, bu tesis her gün 1.200 Ton imalattan zarar eder, ayrıca üretemediği ürün için işçiye para öder ve sevk edemediği ürün için nakliye masraflarının bir bölümünü ödemek zorunda kalır.
Yani açıkçası aktif üretim yapan bir fabrika bir hafta üretim yapamadığında ortalama 1 ay kar edemez. Bu nedenle bu tür tesislerde Mekatronik Mühendisi ve Elektrik – Elektronik Mühendisi çok kıymetlidir ve kabiliyetleri doğrultusunda oldukça yüksek maaşlar alabilirler.
Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları 2019-2020
Endüstri 4.0 versiyonları ülkemizde uygulanmaya başladığından bu yana sektörde aktif iş bulma oranı arttığı için üniversitelerin de Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları her yıl talep arttıkça artmaktadır. Örneğin bir öğrenci; YKS Sonuçları Listesi kontrolü sonucu YKS tercihleri ne zaman başlayacak dediğinizde hemen taban puanları araştırmaya başlar. Aynı şekilde Mekatronik Mühendisliği DGS Taban Puanları da önemlidir, çünki öğrenciler dikey geçiş sınavı ile de Mekatronik Mühendisliği programlarına kayıt olmak isteyebilmektedirler.
Mekatronik Mühendisliği YKS Tercih Taban Puanları
Önlistans seçmek isteyenler ise Üniversitelerin 2 Yıllık (Önlisans) Bölümleri Taban Puanları 2019-2020 ilgili yazımızı okuyabilirler.
[…] Mekatronik Taban Puanları ve Başarı Sıralaması […]
[…] Mekatronik mühendisliği taban puanları her yıl en çok değişkenlik gösteren bölümlerden biri haline gelmeye başladı. Bölümün popülerliği içerisinde hem Makina Mühendisliği hem de Elektrik-Elektronik ve Elektronik Haberleşme Mühendisliği Barındırmasından dolayı oldukça arttı. […]
Teşekkürler